Vicente Ortún, vocal de la Junta directiva de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, guardonat amb la medalla Josep Trueta

Vicente Ortún, catedràtic emèrit contractat d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i vocal de la Junta directiva de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, és una de les personalitats a les quals la Generalitat de Catalunya els ha concedit la medalla Josep Trueta.

Aquestes distincions, atorgades pel Govern català a proposta del conseller de Salut, s’entreguen a persones i entitats que hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat.

Doctorat en Salut Pública per la Johns Hopkins University i investigador visitant al Departament d’Economia de l’Institut de Tecnologia de Massachussets, Vicente Ortún és exdegà del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i investigador principal del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES).

També és vocal del Consell de Govern del CRES, del qual n’és cofundador juntament amb Guillem López Casasnovas. Ha estat president de la Societat Espanyola de Salut Pública i Gestió Sanitària i de l’Associació d’Economia de la Salut.

El seu àmbit de recerca és l’economia de la salut, la gestió clínica i sanitària, l’avaluació econòmica i la gestió pública. Vicente Ortún és un referent en la docència i la recerca en economia aplicada en els serveis sanitaris públics a Catalunya.

Els seus llibres són una font de coneixement essencial per a la majoria dels professionals que actualment es dediquen a la gestió sanitària i les seves anàlisis han derivat en teories sobre la gestió sanitària.

La resta de persones premiades són Albert Planes, metge de família, la psicòloga Cecília Borràs, Magda Campins, especialista en Medicina Preventiva, Joan Lluís Borràs, especialista en Medicina Interna de l’Hospital Vall d’Hebron i en Oncologia de l’Hospital de Sant Pau, Mònica Povedano, especialista en Neurologia, Montserrat Casamitjana, metgessa en Medicina Preventiva, i Joan Guix, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

Les entitats guardonades són l’Hospital de Bellvitge, la Societat Catalana de Mediació en Salut, la Fundació Galatea i el Grup de recerca BIOCOM-SC.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *