Tallers sobre innovació en gestió clínica. 3 de maig

Tallers SEDISA i SCGSLa Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA) i la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) organitzen el proper 3 de maig a Barcelona uns tallers teòrics i pràctics sobre gestió clínica amb l’objectiu d’actualitzar coneixements als col·lectius implicats i també als directius de les organitzacions sanitàries.

Aquesta jornada, que és gratuïta i compta amb el suport de Lilly, tindrà lloc de les 9 a les 18 hores a l’Hotel NH Collection Barcelona Constanza (C/ Déu i Mata, 69-99. Barcelona). Per a inscripcions podeu enviar directament un correu electrònic a secretaria@sedisa.net.

En els darrers anys s’han produït canvis importants en l’àrea de gestió clínica que requereixen d’una actualització. Davant d’aquest nou paradigma, els talles pretenen format alts directius del sector salut en aquells aspectes més innovadors de la gestió clínica i proporcionar coneixements sobre com treure partit a les oportunitats, potenciar les fortaleses i fer front a les amenaces. A més, també es tractarà sobre els nous indicadors de qualitat en les TIC.

Aquesta sessió, coordinada pel gerent de l’Àrea IX de Salut de la Regió de Múrcia, Alberto Arenas i membre del comitè científic de SEDISA, hi participarà el president de la SCGS, Pere Vallribera, que parlarà de les diverses visions de la gestió clínica i el secretari de la SCGS i coordinador de la Secció de Gestió Clínica, Jordi Varela, que explicarà els processos i protocols en gestió clínica i l’evidència científica.

També hi intervindran el director de Recursos Humans de l’Hospital Universitari de Fuenlabrada (Madrid), Miquel Ángel Mañez, que explicarà la revolució que ha suposat l’aplicació de les TIC en la gestió clínica i l’atenció sanitària, i el director de l’Escola Andalusa de Salut Pública i expert en TIC, Joan Carles March, que obrirà debat al voltant de l’organització del capital humà i la motivació dels professionals.

La tècnica de Salut Pública de l’Àrea V d’Astúries, Amalia Franco, també intervindrà amb una ponència sobre els models de salut i els hospitals organitzats al voltant de les unitats de gestió clínica, i el gerent de l’Hospital San Juan de Dios de Còrdova, Manuel González, explicarà, en base a diversos casos, les unitats interhospitalàries de gestió clínica.