Suport al projecte SueñOn per promoure el descans de les persones hospitalitzades

SueñOnConeixeu el projecte SueñOn? Es un projecte liderat per infermeres i dirigit a la societat, especialment a professionals de la salut, gestors i també a pacients, que té com a objectiu promoure el descans de les persones ingressades als hospitals. La Societat Catalana de Gestió Sanitària dóna suport a la iniciativa, a partir d’un conveni que ha firmat recentment amb els impulsors del projecte.

Aquesta iniciativa, a la qual ja s’han unit més d’11.000 professionals a tota Espanya, pretén abordar a partir dels professionals de la salut el problema de la irrupció de la son entre les persones ingressades. Hi ha diversos factors que interfereixen en el ben dormir, com la il·luminació excessiva, els sorolls innecessaris o massa elevats, les cures infermeres que es poden posposar, la temperatura de l’habitació o d’altres, com el dolor, la fatiga, la preocupació o la por.

Els professionals, seguint les recomanacions d’aquesta campanya, poden seguir una sèrie de consells per canviar les rutines del seu dia a dia, com evitar la il·luminació innecessària, reduir el soroll ambiental, programar les cures dels pacients en funció de les seves hores de descans o tenir en compte o conèixer les preferències dels malalts quan dormen.

El projecte, coordinat per l’Institut de Salut Carlos III, està impulsat per Investén-isciii, GREICEF-RETICEF, GRECS-IRB Lleida, Cronolab, Fundación más que ideas, FFPaciente, Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida i Missatges Gestión de Comunicació.