Sessió sobre salut mental: estigma a molts nivells. 8 de juny

DIFERENCIA_IMAGEN1La Societat Catalana de Gestió Sanitària organitza el proper 8 de juny a les 17 hores la sessió La salut mental: estigma a molts nivells amb l’objectiu d’analitzar els canvis organitzatius i la integració de la salut mental en l’àmbit de la salut. L’acte tindrà lloc a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

La sessió, moderada pel director d’Operacions Assistencials del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, Ignasi Riera, comptarà amb la participació del director de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, Lluís San, del director de l’àmbit de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa, Vicenç Vallès, i del director de Salut Mental d’Althaia, Pere Bonet.

Si hi voleu assistir cal que confirmeu la vostra assistència el més aviat possible al correu electrònic scgs@academia.cat, tot indicant nom, cognom, empresa o centre i càrrec. Si voleu difondre l’acte ho podeu fer amb el hastag #salutmental i mencionar el perfil @gestiosanitaria.

El món de la salut mental ha experimentat en els darrers anys una revolució a nivell estructural, organitzatiu i assistencial.  A nivell estructural hem passat dels recintes manicomials tancats i allunyats del les ciutats a dispositius més integrats amb d’altres processos de salut.

A nivell organitzatiu han estat un dels col·lectius que més han entès la multidisciplinarietat, treballant conjuntament, psiquiatres, psicòlegs, infermers especialistes, treballadors socials i un llarg etcètera. A nivell assistencial, aquests canvis han propiciat la irrupció amb força de l’atenció comunitària a cavall entre l’àmbit sanitari i el món social.

Però, on som ara? Quin és el pes real de la salut mental en l’àmbit sanitari? Quins resultats en termes de salut podem demostrar, i cap a on anem com a model integrat? I quin impacte tindrà en els nous instruments de finançament? En aquesta sessió es pretén respondre a totes aquestes preguntes i obrir un debat amb tots els assistents per afrontar els reptes de futur.

 

Feu clic aquí per descarregar el programa.