Sessió sobre la gestió compartida de la cronicitat. 20 de gener
La Societat Catalana de Gestió Sanitària organitza el proper 20 de gener una sessió sobre la gestió compartida de la cronicitat, que tindrà lloc a les 17 hores a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. L’acte, pretén ser una oportunitat per difondre experiències professionals i generar debat sobre la recerca de les millors solucions per donar resposta a les necessitats dels ciutadans.
L’acte comptarà amb la participació del membre del comitè operatiu del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària, Joan Carles Contel i el director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, Joan Escarrabill. També hi participaran el director assistencial, de recerca i docència del Parc Sanitari Pere Virgili, Marco Inzitari, i la directora del SAP Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord de l’Institut Català de la Salut, Maria Jesús Megido.
Si hi voleu assistir podeu confirmar la seva assistència el més aviat possible per correu electrònic a scgs@academia.cat tot indicant el seu nom, cognom, empresa o centre i càrrec. Podreu seguir la sessió a través de Twitter amb el hastag #cronicitat i a través del nostre perfil @gestiosanitaria.
Des que es va introduir l’estratificació de risc de la població, s’ha fet més visible la necessitat de compartir estratègies i accions per a millorar la gestió de la cronicitat. La majoria dels recursos històricament han estat enfocats a la patologia aguda, i en aquests moments, tot i estar lluny s’està fent un esforç per enfocar més recursos cap a la comunitat i l’atenció primària.
Diferents experiències han demostrat que el treball en xarxa i la col·laboració entre els diferents actors milloren els resultats en l’atenció a la fragilitat i a la cronicitat. La suma d’esforços sovint multiplica els resultats, però amb això no n’hi ha prou. Cal fer un debat crític en el que s’enfrontin les diferents visions per avançar encara més.
La sessió programada pretén animar el debat ric en la cerca de les millors solucions per a resposta a les necessitats dels ciutadans que es troben a la part més alta de la piràmide d’estratificació de risc de la població.