Ramon Cunillera, nou president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària

RAMON CUNILLERA 2Ramon Cunillera ha estat elegit nou president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, encapçalant la única candidatura que s’ha presentat per renovar la Junta directiva. La decisió s’ha aprovat en el transcurs de l’Assemblea general de socis, celebrada aquest 22 de desembre.

Cunillera és gerent del Consorci Sanitari del Maresme i membre de la Junta directiva de la SCGS des dels seus inicis i substitueix en el càrrec a Pere Vallribera, que havia ostentat la presidència en els darrers vuit anys, però que segueix vinculat a la nova Junta com a vocal. El vicepresident serà Jordi Varela, professor d’Esade, consultor i editor del blog Avanços en gestió clínica i fins ara president de la Secció de Gestió Clínica de la SCGS.

Jaume Benavent, gerent de CAPSBE i fins ara membre de la Junta directiva, ocuparà el càrrec de secretari, mentre que la tresorera és Cristina Adroher, adjunta a la direcció de Planificació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que s’incorpora a l’equip de la SCGS.

La nova Junta directiva incorpora a les seves files cares noves Mónica Ballester, directora gerent de Clínica Diagonal, Joan Barrubés, professor d’Esade i soci director d’Antares Consulting, Ignasi Carrasco, director assistencial d’Althaia, Gemma Craywinckel, directora general de l’Hospital de Sant Pau i David Elvira, Global Corporate Public Policy Head in Sanofi.

Montse Figuerola, directora gerent de l’Hospital de Bellvitge, Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Asil de Granollers també s’incoporen a l’equip de la SCGS, així com David Baulenas, director corporatiu del Grupo Vithas, i Gemma Martinez, directora infermera de l’Hospital Clinic, aquests dos últims vocals convidats.

La Junta Directiva, formada per un total de 24 membres, segueix integrada també per Pere Vallribera, Manel del Castillo, Olga Pané, Xavier Bayona, Alba Brugués, Pau Gomar, Frederic Llordachs, Lluís Segú, Vicente Ortún, Ignasi Riera i Núria Serra.

En el marc de l’Assemblea de socis, celebrada el 22 de desembre, també s’ha fet balanç de l’activitat realitzada per la SCGS durant l’any 2020, amb la posada en marxa, com a projecte estrella, de l’Observatori La gestió importa, el nou espai de coneixement, debat i transformació sobre tendències i innovacions en gestió sanitària i clínica.