Nous càrrecs en l’àmbit de la salut per a membres de la Societat Catalana de Gestió Sanitària

Mà amb puzleEls canvis que s’han produït en el marc del sistema de salut de Catalunya després de les darreres eleccions autonòmiques i dels canvis que algunes organitzacions han realitzat en les seves direccions han fet que en els darrers dies diversos professionals que són membres de la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) hagin ocupat nous càrrecs de responsabilitat.

Es tracta de Josep Maria Argimón, Cristina Nadal, Enric Mangas i Josep Maria Piqué, tots els membres de la Junta Directiva o de la secció de Gestió Clínica, un equip de treball molt actiu de la societat.

Josep Maria Argimon, vocal de la Junta Directiva de la SCGS i fins fa poc director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAScat) ha estat nomenat subdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), organisme que dirigirà David Elvira, economista especialitzat en gestió pública en l’àmbit de la salut.

Josep Maria Argimon és llicenciat en Medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Argimon compta amb un màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford, en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat du pays de Galles i està diplomat en bioestadística per la Universitat Pierre et Marie Curie de París.

La nova directora de l’Àrea sanitària de CatSalut és Cristina Nadal, membre de la Secció de Gestió Clínica de la SCG. Nadal és llicenciada en Medicina i Cirurgía i doctora per la Universitat de Barcelona i especialista en oncología mèdica. Ha treballat al laboratori de Joan Massagué al Departament de Càncer Biology and Genetics del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center New York.

Fins el moment desenvolupava la seva trajectòria professional com a oncòloga de l’aparell digestiu a l’Hospital Clínic i investigadora de l’equip d’oncologia mol·lecular i traslacional de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer (IDIBAPS) i professora associada de la Universitat de Barcelona.

El vocal de la Junta Directiva de la SCGS i director del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Enric Mangas, ha estat escollit president de la Unió Catalana d’Hospitals. En aquesta nova etapa, Mangas, que és economista, comptarà amb l’equip de dirección de La Unió, que seguirà liderat per Helena Ris, també vocal de la Junta Directiva de la societat.

D’altra banda, Josep Maria Piqué, vocal de la Junta Directiva de la SCGS i fins fa poc director general de l’Hospital Clínic, ha assumit el càrrec com a nou director del Servei Andorrà de Salut.

Des de la Societat Catalana de Gestió Sanitària felicitem totes aquestes persones pels nous càrrecs que han assumit recentment i els desitgem molta sort en la nova etapa.