La SCGS fixa en el seu congrés l’agenda per transformar la gestió sanitària en l’etapa post pandèmia

La Societat Catalana de Gestió Sanitària ha donat avui el tret de sortida al I Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària que fins aquest divendres 4 de novembre té lloc a Sitges (Barcelona). A la trobada hi assisteixen més de 850 professionals de la salut interessats en l’àmbit de la gestió clínica i directiva.

La inauguració ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Sitges (Barcelona), Aurora Carbonell, del president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) i president del comitè organitzador del congrés, Ramon Cunillera, i del president del comitè científic del congrés, Jordi Varela. Durant el dia d’avui també hi assistirà el conseller de Salut, Manel Balcells.

Durant la inauguració, el president de la SCGS, ha assegurat que el congrés, pretén ser “un punt de trobada i un espai de reflexió, debat i acció per a la transformació de la gestió sanitària a Catalunya”. Llegir més

Més de 850 professionals assistiran al I Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària a Sitges

La Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) celebra els propers dies 3 i 4 de novembres el I Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària que tindrà lloc a Sitges. A la trobada hi assistiran més de 850 professionals de la salut interessats en l’àmbit de la gestió clínica i directiva.

Més de 40 experts, entre conferenciants, moderadors, panelistes i ponents, participaran en aquest congrés, que amb el lema Més valor, abordarà “els reptes que indubtablement marcaran la transformació de la gestió sanitària a Catalunya en l’actual etapa de la postpandemia”, explica el president de la SCGS, Ramon Cunillera. Llegir més

El sistema públic de la salut a Catalunya urgeix més recursos i preservar el seu model de gestió

El sistema públic de salut a Espanya i a Catalunya depèn fonamentalment de les decisions polítiques sobre dos principis: el finançament (des dels pressupostos generals) i la regulació (accés al sistema, ordenació de prestacions i de prestadors).

Davant de la situació actual, en la qual el finançament del sistema sanitari està sotmès a una greu tensió per l’increment de necessitats estructurals després de la crisi de la COVID19, i el fet que no es garanteix la continuïtat de l’actual cobertura econòmica, la Societat Catalana de Gestió Sanitària vol fer les següents consideracions: Llegir més

Les societats científiques de Catalunya criden a la població a aplicar les mesures d’autoresponsabilitat per frenar l’onada de COVID19

Un total de 47 societats científiques de l’àmbit de la salut, la majoria adscrites a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, entre les quals la Societat Catalana de Gestió Sanitària, han fet una crida a la població per recuperar la consciència de les mesures d’autoresponsabilitat per tal de frenar l’actual pandèmia de la COVID19.

En un comunicat conjunt, les societats científiques demanen a la població intensificar el compliment de les següents mesures: vacunar-se tan aviat com sigui possible, limitar el nombre de contactes socials, evitar reunions de més de 10 persones, reduir els desplaçaments el mínim necessari, fer ús de la mascareta davant de qualsevol contacte social i netejar-se les mans.

Malgrat no ser la seva tasca valorar el marc legal vigent i tot i defensar la necessitat d’augmentar les mesures restrictives, les societats signants advoquen per “elevar el grau d’alerta de la població, fins a fer-la conscient de la situació epidemiològica actual, que és molt complicada”.

Llegir més

Neix l’Observatori La gestió importa, el radar d’innovació en gestió sanitària i clínica

La Societat Catalana de Gestió Sanitària ha posat en marxa l’Observatori La gestió importa, un nou radar d’innovació en gestió sanitària i clínica. L’objectiu d’aquesta plataforma és crear un espai de coneixement, debat professional i transformacio per evidenciar que la bona gestió té un impacte de salut i social positiu per a la població.

Els objectius de l’Observatori, actualment disponible en català i castellà, són actuar com a radar de tendències en gestió sanitària i clínica, facilitar una plataforma de coneixement, desenvolupar una comunitat de pràctica pensada per a professionals gestors del sector salut i social, generar un espai de participació professional i ser un instrument de suport per al desenvolupament de la professió de la gestió en salut.

Llegir més