Mor Carles Capdevila, el periodista que feia visible l’invisible

Foto Carles CapdevilaEl periodista Carles Capdevila ha mort avui als 51 anys víctima d’un càncer. Capdevila va ser fundador del diari ARA, calçalera que va dirigir des del seu naixement, el mes de novembre de 2010 fins a 2015, quan va anunciar que li havien diagnosticar un càncer.

Ha estat un periodista que feia visible l’invisible i sobretot posava el focus en aquells professionals que tenien cura dels altres, com les infermeres i infermers, o els qui com els mestres i els monitors de l’esplai, s’encarreguen de l’educació de joves i infants.

Nascut l’any 1965 a Hostalets de Balenyà, Capdevila deixa enrrera una dil·latada experiècnia a premsa, ràdio i televisió. A més del capdavant de l’ARA, Capdevila va exercir com a articulista als diaris AVUI, El Periódico de Catalunya i el 9Nou i va ser director del programa Eduqueu les criatures a Catalunya Ràdio i de l’espai televisiu APM? De TV3. De la seva faceta com a escriptor destaquen els assajos Educar millor i La vida que aprenc, que aborden un dels seus arguments de la seva trajectòria com a periodista: l’educació.

Va rebre guardons com el Premi i Guardó Marta Mata o el Premi Nacional de la Comunicació, un reconeixement amb el qual el jurat va voler reconèixer la seva ética i dignitat en l’exercici de l’ofici de periodista. Capdevila va lluitar des de 2015 contra un càncer colorectal que li va fer abandonar la direcció de l’ARA i passar a exercir com a director-fundador.

Des de la Societat Catalana de Gestió Sanitària vam conèixer a Carles Capdevila el 13 de maig de 2016, en el marc del primer Parlem de gestió, en el qual mig centenar de persones vam poder compartir, en un entorn proper i desenfadat, les viscicituds i els obstacles del que sovint suposa gestionar equips, en base a la seva experiència com a director del diari ARA.

Des d’aquestes línies volem donar el condol a la seva família, amics i companys de professió i en especial del diari ARA. Carles, ens quedem amb els teus articles, reflexions i amb el vídeo de comiat de l’ARA que ens vas regalar fa dos anys. Gràcies per la teva bona feina! Descansa en pau.

Clica aquí per consultar la carta de condol que des de la Societat Catalana de Gestió Sanitària hem fet arribar a la direcció del diari ARA.