Més de 850 professionals assistiran al I Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària a Sitges

La Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) celebra els propers dies 3 i 4 de novembres el I Congrés Català de Gestió Clínica i Sanitària que tindrà lloc a Sitges. A la trobada hi assistiran més de 850 professionals de la salut interessats en l’àmbit de la gestió clínica i directiva.

Més de 40 experts, entre conferenciants, moderadors, panelistes i ponents, participaran en aquest congrés, que amb el lema Més valor, abordarà “els reptes que indubtablement marcaran la transformació de la gestió sanitària a Catalunya en l’actual etapa de la postpandemia”, explica el president de la SCGS, Ramon Cunillera.

Es tracta de la transformació digital, que canviarà les professions i les especialitats, però també els models organitzatius i les maneres com els proveïdors de serveis es relacionen amb els seus usuaris, l’experiència del pacient, que incideix en la necessitat d’implicar l’usuari en transformar la manera com s’organitzen els serveis.

També es debatrà sobre la  integració dels serveis de salut i socials, a partir de la conferència de Sarah Reed, de Nuffield Trust de Regne Unit, i de la participació directius de la nova Agència Integrada Social i Sanitària, impulsada pels Departaments de Drets Socials i de Salut de la Generalitat de Catalunya.

En el marc de la trobada també s’abordarà com han de ser les noves infraestructures sanitàries, que s’hauran d’adaptar a una major ambularització dels processos, a l’atenció virtual i a un treball en equip cada vegada més interdisciplinari, que comptarà amb una major participació dels pacients i que haurà d’afrontar també els requisits de l’emergència climàtica.

El congrés també debatrà sobre la necessitat de crear un nou marc d’avaluació i de contractació de serveis basat en el valor salut, és a dir que posi en valor les activitats clíniques, d’abast global, basat en l’evidència disponible i que els recursos s’assignin en base a un finançament que busqui millorar la salut de la població, evitant la fragmentació dels serveis.

Les competències professionals i la necessitat de garantir lideratges basats en l’ètica serà també motiu de debat, a partir de la conferència que oferirà Xavier Marcet, president de la Barcelona Drucker Society.

L’ètica hauria d’impregnar els lideratges i les organitzacions, per generar ambients de treball que respectin les competències de cada professional i el facin més eficient i valuós. A més, “defensem el professionalisme de la gestió i que qui accedeixi a càrrecs de direcció sanitària ho faci per meritocràcia i no per d’altres criteris”, assegura Ramon Cunillera.

Garantir el relleu generacional i més dones en càrrecs directius

La professió de la gestió sanitària a Catalunya també ha d’afrontar dues altres realitats: la necessitat d’assegurar més presència de la dona en els càrrecs directius de la gestió sanitària -que en el cas de la direcció general és del 16,2%- i també de garantir el relleu generacional, fent atractiva la gestió sanitària entre els joves professionals de la salut.

La trobada comptarà amb les conferències especials de Genís Roca, expert en Internet, i de Pim de Morree, fundador de Corporate Rebels, una organització holandesa dedicada a detectar els millors exemples d’organitzacions avançades i innovadores, més eficients, compromeses i allunyades de les empreses jeràrquiques tradicionals.

Al voltant dels sis eixos temàtics del congrés també es presentaran 36 experiències seleccionades com a punteres d’aquesta transformació que actualment s’estan aplicant al sistema de salut de Catalunya.

Mirada interdisciplinar i participació d’altres societats científiques

Per a les taules de debat, la SCGS ha establert acords amb XPatient (experiència del pacient) la Societat Catalana de Salut Digital (transformació digital), la Societat Catalana de Qualitat Assistencial (nou marc d’avaluació i contractació de serveis basat en el valor salut), i amb la Societat Catalana d’Arquitectura i Salut (noves infraestructures sanitàries).

Aquest congrés compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i amb una vintena d’organitzacions, col·legis professionals i societats científiques.

 

Accedeix a la nota de premsa enviada als mitjans de comunicació

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *