Les societats científiques de Catalunya criden a la població a aplicar les mesures d’autoresponsabilitat per frenar l’onada de COVID19

Un total de 47 societats científiques de l’àmbit de la salut, la majoria adscrites a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, entre les quals la Societat Catalana de Gestió Sanitària, han fet una crida a la població per recuperar la consciència de les mesures d’autoresponsabilitat per tal de frenar l’actual pandèmia de la COVID19.

En un comunicat conjunt, les societats científiques demanen a la població intensificar el compliment de les següents mesures: vacunar-se tan aviat com sigui possible, limitar el nombre de contactes socials, evitar reunions de més de 10 persones, reduir els desplaçaments el mínim necessari, fer ús de la mascareta davant de qualsevol contacte social i netejar-se les mans.

Malgrat no ser la seva tasca valorar el marc legal vigent i tot i defensar la necessitat d’augmentar les mesures restrictives, les societats signants advoquen per “elevar el grau d’alerta de la població, fins a fer-la conscient de la situació epidemiològica actual, que és molt complicada”.

D’aquesta manera, consideren que “tothom ha de prendre consciència que no podem deturar la COVID19 si no posem en joc la nostra capacitat de ser solidaris”. “Ens toca lluitar plegats per la salut de tots i amb aquest objectiu comú actuar en conseqüència”, afegeixen.

Les societats científiques també demanen als mitjans de comunicació fer una comunicació “veraç, actualitzada i continuada” sobre la situació de la pandèmia per “alertar a la població del moment epidemiològic actual, amb altra transmissibilitat del virus i un nivell de saturació del sistema sanitari”.

Davant d’aquesta situació, els professionals de la salut de Catalunya “ens comprometem a seguir donant el millor de nosaltres mateixos”, però demanen la col·laboració, per fer-ho possible, de tota la ciutadania.

Fes clic aquí per accedir al comunicat adreçat als mitjans de comunicació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *