Lectures sobre gestió per acabar l’estiu

llibresSi encara teniu uns dies de descans o voleu tornar a punt per reiniciar el calendari laboral de la tardor, recomanem algunes lectures que ens han arribat de la mà d’alguns membres de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i que hem anat difonent en els darrers mesos a través dels nostres canals de comunicació.

 

 

El retorno de los chamanes per Víctor Lapuente. El que Víctor Lapuente demostra en aquest llibre, de ritme trepidant, és que les males polítiques no són el resultat ni de l’escassetat de recursos ni de la manca de democràcia ni d’una ideologia particular: la diferència entre el bon i el mal govern resideix en qui controla la retòrica política d’un país. I aquesta retòrica pot estar dominada pels xamans, aquells que ofereixen una teoria sobre l’arrel dels problemes col·lectius i un pla per resoldre’ls, o per les exploradores, que parteixen del dubte, l’escepticisme i l’experimentació. El xaman ens sedueix perquè ven tot el que associem amb el progressisme: una política ambiciosa, activa, transformadora i redistributiva. Una política gran. Però lenta, contraproduent i que asfixia els seus executors.

En parlava fa uns mesos Jordi Varela, secretari de la SCGS, en el seu post Polítiques públiques: els resultats importen (o haurien d’importar), publicat en aquest mateix blog.

Lideratge ètic. L’emergència d’un nou paradigma per Francesc Torralba. És difícil sintetitzar, en una fórmula breu, què significa liderar bé una comunitat, governar correctament una organització, saber conjuntar bé un equip humà perquè assoleixi els seus màxims nivells d’excel·lència.

Francesc Torralba explora com es construeix un “lideratge ètic” i els seus components imprescindibles, i ens presenta cinc líders mundials que han esdevingut referents morals, exemples inequívocs que la transformació social és encara possible en la societat contemporània, dominada per la desil·lusió i la fatiga. Per a Torralba, el lideratge ètic es desenvolupa considerant en tot moment els efectes que tenen les decisions i les pràctiques de l’organització tant en l’equip humà propi com en la societat.

Podeu consultar l’entrevista que des de la SCGS vam realitzar a Francesc Torralba recentment.

Discurs del CEO de Danone, Emmanuel Faber, en una escola parisina de negocis. La recomanació ens arriba de la mà del blog de Jaime Pereira, que ens brinda la traducció al castellà.

Comiat del periodista Carles Capdevila a la redacció del diari ARA per tancar la seva etapa com a director. Discurs en català.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *