La Societat Catalana de Gestió Sanitària dóna suport al naixement de la Secció de Gestió a Balears

Pere Vallribera i Jordi Varela a la sessió de la Secció de Gestió a PalmaLa Societat Catalana de Gestió Sanitària ha donat suport al recent naixement de la Secció de Gestió, que s’ha creat en el marc de l’Acadèmia Mèdica Balear. L’objectiu de la nova secció, integrada per gestors de reconegut prestigi de Balears, és promoure el professionalisme de la gestió sanitària i la gestió clínica.

El tret de sortida de la nova secció va tenir lloc en el marc d’una sessió que es va celebrar el passat 18 de gener, amb el títol “Gestió sanitària i gestió clínica professional, visió des de l’Acadèmia”, a la sala d’actes de la Conselleria de la Salut.

La sessió va consistir en una conferència a càrrec del president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, Pere Vallribera, i del president de la Secció de Gestió Clínica de la SCGS, Jordi Varela.

Durant la seva intervenció, Pere Vallribera va explicar els objectius, la filosofia i tots els treballs realitzats per la SCGS, des dels seus inicis l’any 2011, i es va anunciar el ferm compromís a establir les aliances necessàries amb la nova secció creada a Balears.

Per la seva banda, Jordi Varela va explicar la línia del Right Care endegada des de la Secció de Gestió Clínica que presideix i que es basa en el moviment, impulsat per Bernard Lown, cardiòleg i fundador del Lown Institut de Boston, que pretén motivar els professionals de la salut a adoptar les pràctiques adequades a la persona atesa, impulsant la presa de decisions i evitant pràctiques que, malgrat estar molt arrelades, no aporten valor per als pacients i malbaraten recursos.

La sessió va comptar amb la presència d’un centenar de persones, entre les quals la consellera de Salut de Balears, Patrícia Gómez.