La Societat Catalana de Gestió Sanitària defensa que els càrrecs directius els ocupi el millor candidat i que s’obrin a diverses professions

La Societat Catalana de Gestió Sanitària, adscrita a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, vol fer arribar les seves consideracions davant de l’anul·lació, per sentència judicial, del nomenament de dues infermeres en càrrecs directius al Consorci Sanitari de Terrassa:

Ens manifestem a favor que les places de direcció dels serveis i organitzacions sanitàries i en qualsevol àmbit de responsabilitat es concursin amb la finalitat que qui les ocupi sigui la persona que respon a la millor candidatura, a la qual han de poder optar diverses professions.

Els concursos han d’incloure, en les seves bases, una descripció adequada de les funcions a desenvolupar i cal que també garanteixin que les competències i habilitats sol·licitades -tant les referents a aptituds com a actituds- siguin coherents amb el grau de responsabilitat que s’exigirà al càrrec directiu.

Les persones que han d’ocupar càrrecs de responsabilitat en una organització sanitària han de ser les més preparades i, per tant, els criteris de selecció s’han de basar en aspectes vinculats a la formació, l’experiència i la competència professional.

Defensem que els concursos per accedir a un càrrec de gestió de serveis sanitaris s’obrin a diverses titulacions universitàries que encaixin amb les competències que es sol·liciten.

A Catalunya existeixen, des de fa anys, organitzacions i dispositius sanitaris dirigits per professionals amb perfil gestor i de diverses titulacions universitàries, que han contribuït, de manera molt satisfactòria, a millorar els resultats dels equips.

Rebutgem la judicialització dels processos concursals, sempre i quan aquests procediments contemplin els preceptes anteriorment indicats.

La interpretació ad hoc de les lleis vigents, com ara la Llei d’Ordenació de les Professions Sanitàries o l’aportació de jurisprudència, enceta polèmiques innecessàries que, finalment, cal resoldre a través d’interpretacions judicials, quan la gran majoria de les organitzacions sanitàries que concursen els llocs directius han demostrat maduresa suficient per seleccionar els millors.

Descarrega el posicionament aprovat per la Junta directiva en data 27 de març de 2023

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *