La Societat Catalana de Gestió Sanitària, a favor dels valors democràtics

La Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS), adscrita a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, fa arribar les següents consideracions davant dels esdeveniments polítics que s’han produït en els darrers dies a Catalunya i molt especialment en relació als fets que s’estan vivint avui, en el qual la Guàrdia civil ha entrat a registrar dependències de les institucions catalanes i s’han detingut a alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya:

 

  • Denunciem la vulneració dels drets civils que s’han produït a Catalunya i defensem el nostre compromís amb la llibertat d’expressió dels ciutadans, la democràcia i el dret a decidir, sense cap tipus de limitacions. 
  • Estem al costat de la majoria del poble català i de les concentracions i protestes que s’estan produint actualment de manera pacífica i cívica al carrer per denunciar la vulneració d’aquests principis.
  • Donem suport a totes aquelles iniciatives impulsades per persones, organitzacions i entitats dirigides a seguir mantenint aquests drets bàsics.
  • Expressem el nostre compromís amb les institucions catalanes i amb l’autogovern català, que avui s’ha vist suspès de facto.
  • En un país democràtic, els conflictes polítics requereixen solucions polítiques. Demanem un debat serè per tal que tots els ciutadans puguin expressar la seva opinió sobre el futur de Catalunya, de manera lliure i sense pressions.

Feu clic aquí per accedir al manifest, acordat el 20 de setembre de 2017.