XV Jornades Signo d’Avaluació i Gestió en Salut

Tot el dia| 28/10/2020 - 30/10/2020 | Jornades


Captura de pantalla 2020-09-29 a las 14.56.08


Primer van ser les Jornades de Valladolid, Osca, Ciudad Real, Barcelona … i ara arriben les XV Jornades d’Avaluació i Gestió en Salut de la mà de l’Escola de Salut Pública de Granada, que se celebraran per primera vegada en un format virtual .

Són ja quinze trobades des d’aquella primera Jornada organitzada el 1993 a Hellín i que molts de nosaltres mantenim en la nostra memòria, un esdeveniment que va marcar una fita en el sector salut i que va suposar l’impuls i el compromís amb la gestió sanitària que encara perdura en el ànim de la Fundació.

El lema d’aquestes jornades també s’adapta a les circumstàncies sanitàries i d’impacte global que seguim vivint. “Innovant en gestió després de l’COVID” manté la idea inicial de congregar una reflexió sobre la necessitat de la innovació en el nostre sector, però és urgent implícitament a compartir la reescriptura del que han de ser les noves pautes per a la política i la gestió sanitària a partir de la imponent marca social que ens deixa la pandèmia.

En aquest context volem compartir el desafiament de la innovació juntament amb altres societats, buscant punts de trobada i de col·laboració per sumar i per compartir les experiències i els avenços que s’estan produint en l’actualitat, i que converteixen el sistema sanitari en un sector en permanent adaptació a l’canvi.

Les jornades seran una oportunitat per constatar com des dels serveis de salut i els seus proveïdors es manté la inquietud innovadora. L’impacte de l’epidèmia, com es recull en el recent estudi “Aprenent de la Covid19: la visió dels directius sanitaris” impulsat per la Fundació Signe, obre perspectives renovades sobre la capacitat d’innovar de el sector que s’expressen de manera rellevant en l’ús de les noves tecnologies de la informació, en el model organitzatiu i col·laboratiu i en la superació d’alguns cotilles i traves a la gestió orientada a la valor ia l’eficiència.

La formulació del programa de les jornades ha tingut en compte el nou marc en el qual s’haurà de treballar en l’escenari post-pandèmia. El nou context requereix d’un aprenentatge col·lectiu en què s’haurà de revisar l’entorn en el seu conjunt i tots aquells elements que conformen l’univers de la nova sanitat després de l’COVID19. Per a això, s’ha partit d’una anàlisi 360º en el qual es prioritzen els aspectes que es consideren rellevants, per tal d’identificar en quina mesura va a modificar la seva visió i el seu impacte en el conjunt, ia partir d’aquí plantejar les hipòtesis de nous escenaris i els continguts que s’han de conèixer per adaptar-nos a la nova realitat.

Les grans àrees sobre les que es va a treballar, amb aquesta metodologia en les jornades són les següents:

La vertebració de el Sistema Nacional de Salut.
La capacitat d’adaptació de les organitzacions davant la crisi.
La integració assistencial i el paper de l’Atenció Primària en el nou context.
El nou paper de les tecnologies de la informació i la intel·ligència artificial.
Els reptes de l’adequació de la demanda.
Les noves alternatives de col·laboració entre el sector públic i el privat.
La tecnologia, l’obsolescència i la seva adaptació.

El principal objectiu de les jornades és que les persones que assisteixin a les mateixes, en un procés participatiu i dinàmic, puguin adquirir algunes competències per analitzar els canvis en el seu entorn particular, així com aplicar algunes fórmules concretes que es debatran en les diferents sessions.


Secretaria de la Fundació Signo: 
Telèfon: 616 722 687
jornadassigno@gmail.com