Els ciutadans al volant. De saber-ne l’opinió a la coproducció de serveis de salut

5:00 pm - 7:00 pm| 28/02/2018 | Sessions


Ciutadans al volant


Anem tenint cada vegada més experiència en l’articulació de la participació dels ciutadans en les decisions que es prenen en els sistemes de salut. Però més enllà de les frases grandiloqüents (Res pel pacient, sense el pacient, etc.), hem de reconèixer que encara no en sabem prou, que iniciar aquest camí provoca dubtes i incerteses, que estem lluny d’aconseguir que aquesta sigui una pràctica generalitzada, i que algunes organitzacions tenen molt més camí recorregut que d’altres. Una primera pregunta que ens hauríem de fer és quins objectius volem aconseguir fent que els ciutadans passin de companys de viatge a partners. També caldria debatre en quins àmbits es pot establir aquesta participació i si les característiques dels àmbits requereixen mètodes o aproximacions diferents.

Impulsar la participació dels ciutadans hauria de servir per canviar coses que fem i no per quedar-nos en la fase superficial de saber què pensen els pacients sobre allò que ja fem. Quin paper real podem atorgar al ciutadà en la implementació dels canvis necessaris que requereix el sistema de salut?

En aquesta sessió parlarem de quatre projectes en quatre àmbits de participació diferents que han de començar a obtenir resultats i debatrem sobre què ha sortit bé, què no i com ho podríem fer per ajudar a avançar el nostre sistema de salut i orientar-lo més clarament cap a les decisions compartides.

Jaume Benavent

Junta Directiva

Societat Catalana de Gestió Sanitària

Per a inscripcions cal que empleneu aquest formulari.