Beneficis de la monitorització de la glucosa en pacients amb DM2 ingressats

4:00 pm - 6:00 pm| 28/10/2021 | SessionsLa Societat Catalana de Gestió Sanitària organitza el proper 26 d’octubre a les 16 hores, amb modalitat híbrida, la sessió Beneficis de la monitorització de la glucosa en pacients amb DM2 ingressats.

En l’entorn de l’actual pandèmia per COVID19, alguns grups de treball de societats científiques com el Grup de Treball de Diabetis, Obesitat i Nutrició de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) estableix recomanacions per a l’abordatge hospitalari de la hiperglucèmia en el pacient COVID19, en base a la seva situació clínica, la seva fragilitat i/o edat avançada. Un estudi del Registre SEMI-COVID19, a partir de dades de 11.312 pacients, ha constatat que aquesta condició clínica s’associa a una major necessitat de ventilació mecànica, més risc d’ingrés a la Unitat de Cures Intensives i de mort, en el context de la pandèmia per coronavirus.

S’estima que entre el 25 i el 30% dels pacients ingressats a l’àmbit hospitalari en medicina interna té diabetis. A més, entre el 30 i el 40% de pacients diabètics visitats per metges internistes presenten obesitat. Totes aquestes xifres i d’altres que s’han publicat confirmen la necessitat de plantejar-se la monitorització de la glucosa en líquid intersticial en el pacients amb DM2 ingressats.

La sessió s’adreça a direccions assistencials, mèdiques i infermeres i  gestors sanitaris i d’equips.

La sessió tindrà lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut (C/ Major de Can Caralleu, 7-10. Barcelona) i també es podrà seguir online. Per inscriure’s empleneu aquest formulari.