El lideratge com a element clau en un moment de transformació del sistema sanitari: una reflexió i aprenentatge a partir de casos d’èxit

5:00 pm - 7:00 pm| 09/03/2016 | Sessions


Foto lideratge


És difícil assistir a una jornada o taula rodona de gestió sanitària on no es tracti sobre la necessitat i urgència d’una veritable transformació del sistema sanitari basada en el treball interdisciplinari i en xarxa entre professionals de diferents institucions. Com a exemple, la primera sessió d’enguany organitzada per la Societat Catalana de Gestió Sanitària que abordava aquest aspecte per resoldre el repte de la cronicitat.

Hem après, en la teoria i en la pràctica, que un dels element clau,  potser el que més, per abordar amb èxit una transformació, de major o menor abast, és el lideratge. Estem aprenent també que la societat actual demana un lideratge diferent on la ètica i els valors són imprescindibles.

Aquesta sessió pretén reflexionar sobre el lideratge, combinant una visió acadèmica, de la mà del filòsof Francesc Torralba, amb l’aprenentatge pràctic a partir de dues experiències transformadores d’èxit que ens explicaran els seus líders, en aquest cas professionals amb un vessant clínica i gestora. Ens agradaria sortir-ne amb unes quantes receptes  que ens servissin per millorar en la nostra gestió de persones i equips i alhora ens ajudessin a identificar els bons líders.

David Font

Membre de la secció de Gestió Clínica

Societat Catalana de Gestió Sanitària