El Govern presenta recurs contra el Reial Decret de la prescripció infermera

Prescripció infermeraEl Govern ha presentat, a través del Departament de Salut, un recurs contenciós administratiu contra el Reial decret estatal 954/2015, de 23 d’octubre, que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris per part dels infermers i infermeres de Catalunya, segons ha informat en un comunicat fet públic en la reunió posterior al Consell executiu. L’esmentat Reial decret, tant per raons procedimentals com de contingut, incorre en infraccions normatives determinants de nul·litat.

Amb aquest recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem, Salut entén que aquesta normativa estatal limita la capacitat d’indicació i prescripció per part d’aquest cos professional, i per això demana la suspensió cautelar, en concret, de dos dels seus articles: el 2.2 i el 3.2.

En aquest sentit, Salut s’oposa que hagi de ser necessària una acreditació per exercir la indicació autònoma de medicaments per part d’aquest cos professional, així com tampoc comparteix la manera com aquest Reial Decret regula la prescripció col·laborativa, tot i reconèixer el paper clau que té el metge en aquesta qüestió.

El conseller de Salut, Antoni Comín, que es va reunir divendres passat amb representants del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per tal d’abordar la situació, va reiterar el suport a aquest col·lectiu professional pel paper imprescindible i central que té en el model sanitari català i va comunicar un paquet de mesures per resoldre amb celeritat la situació d’inseguretat jurídica en què es troba.

En aquest sentit, el Govern té la voluntat ferma de disposar, com més aviat millor, d’un decret propi català que reguli la indicació autònoma i la prescripció col·laborativa de medicaments. Amb aquest objectiu, es recull el procés de diàleg iniciat fa mesos entre el Departament de Salut, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i altres representants d’aquest cos professional per fer realitat una normativa pròpia que servirà per protegir-lo i per eliminar qualsevol ambigüitat sobre el seu marc d’actuació. El decret català comptarà amb tota la cobertura jurídica necessària.

El Govern també celebra els contactes que s’estan mantenint al respecte entre el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i espera la convocatòria urgent del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud per poder exposar les seves queixes davant del Ministeri de Sanitat en la tramitació del Reial decret.

Feu clic aquí per accedir al comunicat íntegre del Govern.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *