Adhesió de la SCGS al posicionament contra els atacs en zones de conflicte

Símbol pauLa Societat Catalana de Gestió Sanitària s’ha adherit al document de posicionament aprovat per la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona contra els atacs a hospitales i serveis sanitaris en zones de conflicto, arran del darrer bombardeig perpetrat a l’hospital Al Quds, de la ciutat d’Alep, al nord de Síria, on van morir una vintena de persones, entre les quals personal sanitari.

En el manifest, els firmants  condemnen aquests atacs i reclamen a les autoritats estatals i internacionals donar compliment als convenis internacionals de Ginebra per frenar aquest tipus d’atacs, no només a Síria, sinó a d’altres zones del món com Iemen, Afganistan, Iraq, Sudán o República Democràtica del Congo.

També denuncien la situación de risc extrem que está vivint la població, que no pot fugir de la guerra, i que amb la destrucció dels centres sanitaris queden sense possibilitat de ser atesos i condemnen qualsevol tipus d’atac en contra de la població civil. Davant d’aquesta situación, exigeixen als representants polítics que actuïin de manera activa per donar resposta a aquesta situació.

En aquest posicionament us podeu adherir, també, de manera individual. Feu clic aquí per accedir al document.